Interview

Roland Dear: – “luister én vertel”

“Een bedrijf is geen gans die foie gras moet produceren. Je kunt niet zomaar van alles in een bedrijf duwen en dan verwachten dat het iets moois oplevert. Van lijsten tot structuren tot processen. Een bedrijf bestaat uit mensen, gedrag is dus bepalend voor alles wat je doet en wat je wilt bereiken. Business Post is onderdeel van onze maatschappij met een duidelijke sociale component. Dat zie je terug in ons bedrijf. En dat is waar ik door werd aangetrokken.

Geef een podium

We zijn in één jaar opgeschaald van 250 naar meer dan 500 medewerkers en proberen niet alleen dezelfde cultuur te borgen, maar ook te groeien. Groei van onze mensen én van ons businessmodel.Hoe we dit hebben gedaan? Gewoon door iedereen een podium te geven. Ik praat met iedereen. Veranderen is reactief. Het zou eigenlijk ‘aanpassen’ moeten heten, iets wat in je DNA zit. De basis hiervoor is luisteren en vertellen. Het begint allemaal met gericht luisteren. Door goed te luisteren blijf je in verbinding en betrek je medewerkers.

Eenvoud en meervoud

Ik stel altijd gericht vragen. De informatie die ik krijg komt uit de pure bron, niet via Excel sheets. Het is de meest betrouwbare data die je maar kunt krijgen, maar die bedrijven o zo vaak vergeten. De uitdaging is niet zozeer de vraag te stellen, maar meer degene die de vraag stelt. Speel je een rol of ben je gewoon jezelf? Wil je écht iets weten en sta je open voor elk antwoord? Verder vertel ik elke keer waar we naar toe gaan. Ik vergelijk het weleens met korte reclameblokjes uitzenden zodat iedereen het opeens herkent.Weet je hoeveel bedrijven dit vergeten te doen? Of altijd weer iets nieuws willen vertellen? Ik geloof in eenvoud en meervoud. Dus hetzelfde verhaal vaker vertellen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar het zit gewoon in mijn persoon. Ik wil altijd een antwoord hebben en daarvoor moet ik dus een vraag stellen.

De kracht is dus om gericht te luisteren, duidelijk te benoemen wat je zoekt en verwacht. En dit alles vanuit een positieve inslag. Want laten we eerlijk zijn, er is altijd wel iets in een dag wat een lach verdient.”

Curriculum vitae

Roland Dear is momenteel directeur Business Post Limburg BV

Top Skills : Public Relations, Marketing Communications en Marketing Strategy

2017 – 2018 Manager sales bij Meerssen Papier B.V.

2015 – 2017 Manager sales bij Concentra Media Nederland

2013 – 2015 Directeur operations bij A&C Media

 

Menu