Interim management

Als het morgen anders moet

Binnen een organisatie kunnen situaties ontstaan die een andere aanpak vereisen. Soms door een acute noodzaak maar meestal vormt een verandering de basis.

Zo’n situatie vraagt om externe deskundigheid en vaak een frisse, objectieve aanpak. Hiervoor worden ervaren interim managers ingezet. Onze interim managers zijn bewezen échte leiders met een sterk (en snel) analytisch vermogen om de situatie in kaart te brengen, een visie te ontwikkelen en met daadkracht verbeter- of veranderingsprogramma’s en projecten te leiden. Zij zijn gewend om noodzakelijke besluiten te nemen en uitdagingen op te lossen. Met een authentieke persoonlijke aanpak, sterke persoonlijkheid en een leiderschapsstijl die oog heeft voor de medewerkers zonder het beoogde resultaat uit het oog te verliezen.

In de afgelopen 20 jaar heeft Equipe bedrijfskennis en specialistische kennis per sector opgebouwd. In combinatie met onze search- en selectiemethodieken en ons netwerk van ruim 150 échte leiders, zijn wij in staat om snel de échte interim leider te selecteren. Of het nu gaat om een snelle oplossing voor een tijdelijk capaciteitsprobleem, ondersteuning bij een reorganisatie of een veranderingstraject.

Onze interim managers zijn échte leiders die organisaties écht verder helpen, succesvol maken én houden. Zij brengen beweging in organisaties.

Onze interim managers werken voor opdrachten voor organisaties in de zorg, overheid, onderwijs, industrie en in de publieke en private sector. Maar zeker ook voor verschillende MKB (familie) bedrijven. Elke opdracht en elke organisatie vraagt zijn eigen expertise en aanpak.

In ruim 20 jaar hebben wij een uitgebreid track record opgebouwd. Van interim opdrachten voor directieposities, fusies en overnames tot veranderingsprojecten op het gebied van finance, operatie, HR en marketing en sales.

Onze échte interim leiders:

• leiden verander- en verbeterprogramma’s
• zijn resultaatgericht binnen een breed draagvlak
• communiceren, luisteren en sturen
• ondersteunen bij het opzetten, begeleiden en implementeren van nieuwe systemen, werkwijzes en beleidslijnen
• leiden organisaties en/of afdelingen
• leiden of adviseren managementteams
• verbeteren het kennisniveau in de gehele organisatie
• begeleiden teams en talenten
• stellen de medewerkers altijd centraal

Als het morgen moet

Er kan altijd een situatie ontstaan dat er een directe noodzaak is aan acute invulling van een tijdelijke positie. Dit kan door het ontstaan van een capaciteitsbehoefte door vervanging van een functionaris. Naast onze deskundigheid is dus snelheid belangrijk. Equipe ondersteunt organisaties met een acute vraag naar capaciteit op management- en directieniveau. Doordat wij beschikken over een actief netwerk van verschillende ervaren interim managers zijn wij in staat om binnen zeer kort tijdsbestek (vaak enkele uren of dagen) uw organisatie te voorzien van de juiste interim manager. Wij garanderen een perfecte match op het gebied van ervaring, expertise en op persoonlijk vlak door onze werkwijze én onze persoonlijke begeleiding van onze ervaren consultants. Kortom ook de beste échte leiders die snel beschikbaar zijn omdat het morgen nodig kan zijn.

Als het anders moet

Een organisatie in beweging krijgt vaak te maken met een behoefte voor externe ondersteuning in een bepaald veranderingsproces. Een behoefte aan ervaring en een nieuwe frisse kijk op zaken. Een objectieve buitenstaander die vanaf het nu kijkt in plaats van het verleden. Iemand die neutraal de situatie analyseert en beoordeelt. Iemand die het vertrouwen van medewerkers en teams kan opbouwen en een verandering kan borgen. Kortom de basis van elke verandering. Onze interim managers begeleiden uw project, afdeling of organisatie van de huidige situatie (IST) naar de gewenste situatie (SOLL). Niet alleen de verandering staat centraal maar de borging is minimaal zo belangrijk. Niet voor niets zijn onze interim managers allemaal op senior niveau inhoudelijk deskundig in het specifieke vakgebied en zijn opgeleid in de toepassing van verschillende change management technieken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de interim management dienstverlening van Equipe? Wij nemen graag tijd voor een oriënterend gesprek.

Menu