Interview

Lizbeth van den Boogaart: “bereid je altijd voor”

“Wie niet verandert, gaat het niet redden.” Dat is de stelling waar ik meteen aan moest denken. De maatschappij ontwikkelt zich in een enorm tempo. Ook onze sector. Alleen als je alert bent, kun je anticiperen. Maar veranderen is niet altijd vanzelfsprekend. Niet iedereen ziet in dat veranderen noodzakelijk is.

De omgeving waar ik in opereer kenmerkt zich als traditioneel en zal niet snel spontaan reageren op een kans of bepaalde marktomstandigheden voordat men eerst de situatie goed bekeken heeft. Toch is het me gelukt om een aantal veranderingen door te voeren. Hoe?

Sterk team

Het begint voor mij met het opbouwen van een sterk team. Ik geloof in een team dat bestaat uit unieke individuen, ieder met eigen kennis, ervaring en persoonlijkheid. De een is zeer daadkrachtig, de andere analytisch sterk. Een voorwaarde – of beter gezegd overeenkomst – is dat wij allemaal nieuwsgierig zijn. Mijn team wil dan ook echt alles weten. Over ontwikkelingen, toepassingen, de slimme toekomst en ga zo maar door. Van daaruit filteren wij wat we nodig hebben voor ons park, de gevolgen voor het vastgoed en de toepassingen voor onze klanten. Elk aspect bekijken we, dankzij onze verscheidenheid, vanuit andere invalshoeken. We luisteren goed en pakken de signalen op. Onze vraag is altijd: welke omgeving moeten wij creëren voor nu en voor de toekomst?

Duidelijk beeld

Ik hoef niemand te overtuigen om te veranderen. Door een duidelijk beeld te schetsen van je doelen met en een grondige voorbereiding zorg je ervoor dat de ander het gevoel krijgt dat er iets moet veranderen. Ik laat bewust ruimte over en ik neem mensen mee in onze plannen. Ik betrek ze erbij, maar wel op basis van een gestructureerde aanpak. Elke afspraak, elk plan en elke presentatie is altijd goed voorbereid.

Goede voorbereiding

Voor mij staat of valt veranderen met een goede voorbereiding. Verandering kun je niet forceren, maar wel gestructureerd aanpakken.Voorbereiden staat voor mij centraal in alles wat ik doe. Het maakt mij sterk. If you fail to prepare, you prepare to fail.”

Curriculum vitae

Lizbeth van den Boogaart is momenteel Manager, vastgoedontwikkelaar en bestuurslid bij Fresh Park Venlo

Topvrouw Limburg 2019

Top Skills: Flexibele huisvestiging, projectontwikkeling en Asset management

2009 – 2012 Vastgoedontwikkelaar bij Mooiland Vastgoed

2006 – 2009 Vastgoedontwikkelaar bij DNC Vastgoedontwikkeling

Menu