Sales Manager Food (segment Industry) – Waalwijk

Oerlemans Foods Waalwijk B.V

U kunt solliciteren

Locatie Waalwijk
Niveau HBO
Werkweek 40

Sales Manager Food (segment Industry) – Waalwijk

Oerlemans Foods Waalwijk B.V
Locatie Waalwijk
Niveau HBO
Werkweek 40

5355

Thu, 28 Jul 2022 12:00:00 +0200

Sales Manager Food (segment Industry) – Waalwijk

Introductie

Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om zo spoedig mogelijk op deze vacature te reageren. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Joyce Coensen, Senior Consultant Equipe op 06-27001356 of met Harrie Keeris , Associate – Senior Consultant Equipe op 06-52697388.

Organisatie

Oerlemans Foods Waalwijk B.V. (www.oerlemans-foods.nl) is opgericht in 1977 door Josinus Oerlemans en heeft haar wortels in Nederland. Als teler, producent en leverancier richt Oerlemans Foods zich op het healthy fresh-frozen groente- en fruit segment. Oerlemans Foods biedt een breed scala aan hoogwaardige producten om te voldoen aan de eisen van haar klanten in de Foodservice, Retail en Industrie, inclusief de exportmarkten. Vanuit het hoofdkantoor en de productielocatie in Waalwijk, exporteert Oerlemans Foods naar 50 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Midden- en Verre Oosten en Afrika. Sinds 2018 is Oerlemans Foods (80 fte) in handen van de Spaanse Virto Group (www.virto.es). Virto is een familiebedrijf en gerenommeerd marktleider in diepvriesproducten. Opgericht in 1984 en met 15 “speciality centers” verdeeld over 10 verschillende landen en 1200 medewerkers is Virto Group, met een jaarlijkse omzet van 450 miljoen, in de loop der jaren uitgegroeid tot dé toonaangevende voedingsgroep in (bio) fresh-frozen groente- en fruit. De bedrijfsstrategie is gebaseerd op kwaliteit, klantgerichtheid en innovatie. Voor Oerlemans Foods in Waalwijk is Equipe Professionals Only gevraagd te ondersteunen in het aantrekken van een: Salesmanager Food (segment Industry) Entrepeneurial relatiebouwer met een uitstekende business-sense

Functie

De Oerlemans organisatie in Waalwijk is met ruim 80 medewerkers (en een flexschil van 25 medewerkers in het hoogseizoen) een zelfstandige productieorganisatie binnen de Spaanse Virto-organisatie. Oerlemans is op zoek naar een ondernemende Salesmanager Food Industry met een getting-things-done mentaliteit. In deze nieuwe rol ben je de onmisbare sleutel in het succes en de groei van Oerlemans Foods binnen de producerende foodindustrie. In tegenstelling tot de Retail en Food Service ga je je specifiek richten op voedselproducenten welke de producten van Oerlemans toepassen voor het realiseren van het eindproduct. Het uitbreiden van de (inter)nationale klantenportefeuille en het verder uitbouwen van bestaande klanten binnen de industrie wordt jouw verantwoordelijkheid. Binnen deze positie kan je jouw vaardigheden op het gebied van netwerken en acquisitie binnen dit marktsegment optimaal inzetten en ontwikkelen. Je ontwikkelt pasklare oplossingen voor jouw relaties om een optimale product marktcombinatie te bereiken. De operationele activiteiten worden uitgevoerd door je collegas van Customer Care, maar je blijft als Salesmanager eindverantwoordelijk voor het relatiebeheer van jouw klanten. Je speelt een initirende en verbindende rol tussen de externe relaties en de interne organisatie. Je functioneert onafhankelijk en ondernemend en bent communicatief en verbindend sterk. Je zorgt ervoor dat de processen rondom sales optimaal verlopen. Je gaat vanuit je eigen sales-businessplan acties vertalen richting segmenten en internationale afzetmarkten. Je bent verantwoordelijk voor de (inter)nationale acquisitie en relatiebeheer van strategisch belangrijke keyaccounts. Je onderhandelt veelal met inkoop- en category managers van (internationale) industrie klanten en handelsorganisaties en bouwt aan de basis voor partnerships met deze klanten. Je rapporteert in deze positie direct aan de CCO en werkt actief en nauw samen met het salesteam binnen de segmenten Food Service, Retail en uiteraard het Customer Care team. Daarnaast zal je actief samenwerken en kennis delen met je internationale sales-collegas.

Functie-eisen

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en uw werkervaring ligt binnen een dynamische internationale werkomgeving waarbij ervaring en een netwerk binnen de industrile foodproductie aantoonbaar is. Je bent een gedreven Salesmanager en zorgt voor een adequate follow-up. Je hebt een uitstekende kennis van de Engelse en Duitse taal. Je bent ondernemend, klantgericht, commercieel, zelfstandig en gericht op het bouwen van relaties. Je brengt een flinke dosis enthousiasme mee en acteert als een proactieve doorzetter. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent gewend te werken met commercile deadlines.

Aanbod

In de dynamische food-wereld waarin Oerlemans Foods Waalwijk opereert wordt een uitdagende, zelfstandige en sturende positie geboden die je zelf vorm en inhoud kan gaan geven. Je krijgt ruimte en gelegenheid om je ambitie en expertise waar te maken binnen een organisatie met ambitieuze groeidoelstellingen en een uitgesproken kwaliteit- en klantfocus. De organisatie biedt een attractief en modern arbeidsvoorwaardenpakket met een eindejaarsuitkering en een auto-laptop-telefoon van de zaak. De positie als Salesmanager Food Industry biedt een uitstekend perspectief voor een HBO-er die toe is aan zijn tweede of derde carrirestap en die bereid is 50% mobiel te zijn en af en toe internationaal te reizen.

Inlichtingen

Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om zo spoedig mogelijk op deze vacature te reageren. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Joyce Coensen, Senior Consultant Equipe op 06-27001356 of met Harrie Keeris , Associate Senior Consultant Equipe op 06-52697388.

Sollicitatie

Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om zo spoedig mogelijk op deze vacature te reageren. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Joyce Coensen, Senior Consultant Equipe op 06-27001356 of met Harrie Keeris , Associate Senior Consultant Equipe op 06-52697388.

Sales & Marketing

Waalwijk

Sales Manager Food (segment Industry)

Waalwijk

7973

Nederland

Noord Brabant

web

Array

Array

Werving & Selectie

Equipe

Industrie

Voedingsmiddelen en dranken

Sales & Marketing

Sales Industrieel

HBO

Harrie Keeris

Array

Array

40

0

5355

Geïnteresseerd?

Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om zo spoedig mogelijk op deze vacature te reageren middels een op deze positie toegespitste motivatiebrief en CV.

Een competentieanalyse, referentieonderzoek alsmede een ontwikkelassessment maken deel uit van de selectieprocedure.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met een van onderstaande consultants.

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX (max 20 MB)

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Motivatie & Bron

Leiders aan het woord

Moniek Mouthaan: “Verandering is kleine stapjes vooruit”

Interview
“Veranderen is geen quick fix.…
Meer lezen

Wietske Bosch: ‘Durf oplossingen vóór te zijn’

Interview
“Stel je een goed geformuleerde…
Meer lezen

Guido Tusek: “Zolang je maar fouten maakt”

Interview
“Buiten kaders durven denken is…
Meer lezen

Theo Lemmen: “Bekijk het hele speelveld”

Interview
“Als organisatie loop je voorop…
Meer lezen
Menu