Head of Sales – Waalwijk

Oerlemans

U kunt solliciteren

Locatie Waalwijk
Niveau HBO
Werkweek 40

Head of Sales – Waalwijk

Oerlemans
Locatie Waalwijk
Niveau HBO
Werkweek 40

5363

Mon, 19 Sep 2022 12:00:00 +0200

Head of Sales – Waalwijk

Organisatie

Oerlemans Foods Waalwijk B.V. (www.oerlemans-foods.nl) is opgericht in 1977 door Josinus Oerlemans en heeft haar wortels in Nederland. Als teler, producent en leverancier richt Oerlemans Foods zich op het healthy fresh-frozen groente- en fruit segment. Oerlemans Foods biedt een breed scala aan hoogwaardige producten om te voldoen aan de eisen van haar klanten in de Foodservice, Retail en Industrie, inclusief de exportmarkten. Vanuit het hoofdkantoor en de productielocatie in Waalwijk exporteert Oerlemans Foods naar 50 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Midden- en Verre Oosten en Afrika. Sinds 2018 is Oerlemans Foods (80 fte) in handen van de Spaanse Virto Group (www.virto.es). Virto is een familiebedrijf en gerenommeerd marktleider in diepvriesproducten. Opgericht in 1984 en met 15 “speciality centers” verdeeld over 10 verschillende landen en 1200 medewerkers is Virto Group, met een jaarlijkse omzet van 450 miljoen, in de loop der jaren uitgegroeid tot dé toonaangevende voedingsgroep in (bio) fresh-frozen groente- en fruit. De bedrijfsstrategie is gebaseerd op kwaliteit, klantgerichtheid en innovatie.

Functie

De Oerlemans organisatie in Waalwijk is met 80 medewerkers (en een flexschil van 25 medewerkers in het hoogseizoen) een zelfstandige sales- en productieorganisatie binnen de Spaanse Virto-organisatie. Oerlemans Foods vraagt voor hun foodservice afzetmarkt in Nederland en Duitsland om een ondernemende, smart thinking en initirende Business Developer-Salesmanager met een actieve sellers-attitude. Je bent de onmisbare sleutel in het succes en de groei van Oerlemans Foods binnen het Foodservice segment. Het acquireren van nieuwe Nederlandse en Duitse klanten, het verder uitbouwen door upselling en cross-selling van bestaande klanten zijn je primaire verantwoordelijkheden. De verhouding in de sales activiteiten tussen bestaande klanten en nieuwe klanten ligt op 50-50. Binnen deze positie kun je je vaardigheden op het gebied van netwerken en acquisitie goed inzetten en verder door ontwikkelen. Je speelt een initirende en verbindende rol tussen de externe relaties en de interne organisatie. Je functioneert zelfstandig en ondernemend en bent communicatief en verbindend sterk. Je zorgt ervoor dat de processen rondom sales optimaal verlopen en vanuit je sales-businessplan vertaal je salesacties naar segmenten en afzetmarkten in Nederland en Duitsland. Je analyseert en rapporteert periodiek de voortgang aan de Director Sales en onderneemt, waar nodig, gerichte commercile acties. Je bent ervaren en bedreven in (internationale) tendertrajecten en weet deze steeds de juiste content te geven. Samen met de Nederlandse Sales Managers (voor de afzetmarkt retail en industrie), je collegas op de commercile binnendienst n je internationale sales managers vanuit de internationale Virto organisatie ben je actief in het succesvol commercieel bewerken van de afzetmarkt.

Functie-eisen

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en uw werkervaring ligt binnen een dynamische internationale werkomgeving waarbij ervaring en een netwerk binnen de foodservice aantoonbaar zijn. Je bent een gedreven Salesmanager en zorgt voor een adequate follow-up. Je hebt een uitstekende kennis van de Engelse en Duitse taal. Je bent ondernemend, klantgericht, commercieel, zelfstandig en gericht op het bouwen van relaties en het behalen van resultaten. Je brengt een flinke dosis enthousiasme mee en acteert als een proactieve doorzetter. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent gewend te werken met commercile doelstellingen en deadlines.

Aanbod

In de dynamische food-wereld waarin Oerlemans Foods Waalwijk opereert wordt een uitdagende, zelfstandige en sturende positie geboden die je zelf grotendeels vorm en inhoud kan gaan geven. Je krijgt ruimte en gelegenheid om je ambitie en expertise waar te maken binnen een organisatie met ambitieuze groeidoelstellingen en een uitgesproken kwaliteit- en klantfocus. De organisatie biedt een attractief en modern arbeidsvoorwaardenpakket met een eindejaarsuitkering en een auto-laptop-telefoon van de zaak. De positie als Salesmanager Foodservice biedt een uitstekend perspectief voor een HBO-er die toe is aan zijn tweede of derde carrirestap en die bereid is 50% mobiel te zijn en af en toe internationaal te reizen.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Joyce Coensen (Senior Recruitment Consultant) op 06-27001356 of met Harrie Keeris (Associate-Senior Recruitment Consultant) op 06-52697388.

Sollicitatie

Hebben wij je belangstelling gewekt? Dan nodigen wij je graag uit om direct via onze website www.equipe-bv.nl op deze positie te reageren. Je vind de positie terug onder vacaturenummer 7983.

Sales & Marketing

Waalwijk

Head of Sales

Waalwijk

7983

Nederland

Noord Brabant

web

Array

Array

Werving & Selectie

Equipe

Industrie

Voedingsmiddelen en dranken

Sales & Marketing

Sales Industrieel

HBO

Joyce Coensen

Array

Array

40

0

5363

Geïnteresseerd?

Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om zo spoedig mogelijk op deze vacature te reageren middels een op deze positie toegespitste motivatiebrief en CV.

Een competentieanalyse, referentieonderzoek alsmede een ontwikkelassessment maken deel uit van de selectieprocedure.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met een van onderstaande consultants.

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX (max 20 MB)

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Motivatie & Bron

Leiders aan het woord

Moniek Mouthaan: “Verandering is kleine stapjes vooruit”

Interview
“Veranderen is geen quick fix.…
Meer lezen

Wietske Bosch: ‘Durf oplossingen vóór te zijn’

Interview
“Stel je een goed geformuleerde…
Meer lezen

Guido Tusek: “Zolang je maar fouten maakt”

Interview
“Buiten kaders durven denken is…
Meer lezen

Theo Lemmen: “Bekijk het hele speelveld”

Interview
“Als organisatie loop je voorop…
Meer lezen
Menu