Learn & Share event – Lessons Learned From Failure

change_management_klantcases

Ex-DGA en gefailleerd ondernemer Gertjan Grimbergen (Thermoflor en Bright Buildings) vertelt voor andere ondernemers openhartig over de op- en ondergang van het familiebedrijf en wat hij, achteraf gezien, anders zou doen.

Op 28-jarige leeftijd kreeg Gertjan Grimbergen de leiding over het toen 125-jarige familiebedrijf, Thermoflor. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een strategische switch, gevolgd door het beste jaar ooit. Enkele jaren later veranderde de markt onder druk van de crisis, de Brexit en de boycot van Rusland. Naarstig werd er gezocht naar een nieuw businessmodel. Dit werd gevonden, met als resultaat de bekende start-up Bright Buildings. Onderbouwd met grondige analyses en gestoeld op de nodige theoretische en praktische kennis ging hij enthousiast aan de slag.

De organisatie bleek echter niet flexibel genoeg om de draai snel genoeg te maken. Door onder meer een mismatch in de vereiste competenties en tegenstrijdige belangen bij belangrijke stakeholders ging het bedrijf toch ten onder in 2018.

Tijdens deze Learn & Share bijeenkomst nam Gertjan ons openhartig mee in zijn ervaringen, wat achteraf gezien cruciale (verkeerde) beslissingen waren en wat hij een volgende keer anders zou doen. Hierbij maakte hij een mooie combinatie van theoretische business modellen en de praktijk, waarbij de elementen Bedrijfsopvolging, Omslag/Reorganisatie en ontwikkeling van Nieuwe Markten en Producten centraal stonden.

Een Learn & Share bijeenkomst waarbij Equipe garant stond voor een zelfkritisch en enthousiast verhaal van een DGA met de nodige wijze lessen voor de ondernemer.

 

Menu