Learn & Share- Ontbijtbijeenkomst 28 oktober “URBAN MINING”

Equipe_event

Circulaire economie; Hoe past u dat toe in de vastgoedorganisatie?

Het is zeker geen nieuwe duurzaamheidshype, maar juist een nieuw economisch model. De circulaire economie kan concurreren met de lineaire economie wanneer het gaat om het hoogwaardig hergebruik en up-cycling van producten en grondstoffen die uit gebouwen vrijkomen bij renovatie, transformatie en sloop. Hoe werkt het in de praktijk?

Urban Mining: Wat is dat? We Slopen de term “Slopen” 

Termen als ‘slopen’ en ‘afval’ bestaan in de optiek van Urban Mining niet; we  spreken over ‘ontmantelen’ en ‘grondstoffen’. In plaats van sloophout denken we in nieuwe kozijnen, dakkapellen, tafels en vloeren. Bruikbare materialen en grondstoffen uit gebouwen halen tijdens renovatie, transformatie of sloop vraagt om kennis en vaardigheid. Door op deze manier naar uw bebouwde omgeving te kijken, bewijst u dat een circulaire aanpak zowel vanuit duurzaamheidsoogpunt als ook vanuit financieel oogpunt werkt.

Circulair is niet duurder en veel leuker.

Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden in een interactieve setting nam Michel Baars (founder en eigenaar van New Horizon) ons mee in de verschillen tussen lineaire en circulaire economie. Wat betekent het, hoe kunt u er gebruik van maken en waar zitten er zelfs voordelen voor uw organisatie.

Menu